τοποθεσια

Πληροφορίες για την τοποθεσία

Το Rodon Loutra βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό των Λουτρών Αγίας Παρασκευής. Τα Λουτρά που απέχουν 120 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και τοποθετούνται στα Νοτιοδυτικά της Χερσονήσου της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, αποκόμισαν το όνομα τους από τις ιαματικές πηγές που υπάρχουν εκεί και αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες του θερμού υδροθειούχου νερού είτε απλά να χαλαρώσουν και να αναζωογονηθούν στις πισίνες, τη σάουνα, και το χαμάμ του σύγχρονου υδροθεραπευτηρίου. Ο οικισμός διαθέτει φημισμένες ψαροταβέρνες, εστιατόρια, beach bars καθώς και γραφικά και ρομαντικά cafe-bar.

Σε ένα πανέμορφο τόπο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, μπορείς να θαυμάσεις αναρίθμητα φυσικά τοπία πευκόφυτης κυρίως βλάστησης, που θα συναντήσεις σε κάθε πιθαμή γης.

Σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων βορειοανατολικότερα βρίσκεται το ιστορικό αλλά και γραφικό χωριό της Αγίας Παρασκευής. Η Αγία, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, με τα πετρόχτιστα σπίτια και τα ήρεμα στενά σοκάκια που καταλήγουν στην πλατεία του χωριού, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ενδοχώρας της Κασσάνδρας. Στο χωριό που θα συναναστραφείς με τους απλούς και φιλόξενους κατοίκους του, μπορείς να προμηθευτείς μέλι και τοπικά προϊόντα και να καθίσεις στα μικρά ταβερνάκια όπου και μπορείς να δοκιμάσεις την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.

Άλλα γειτονικά μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος είναι η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο χωριό, το ιστορικότατο βυζαντινό ξωκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης που βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από τα Λουτρά, η Αρχαία Σκίωνη, η Νέα Σκίωνη, το Παλιούρι με τις ειδυλλιακές γειτονικές του παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά, καθώς και πολλά άλλα μέρη.

Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως αντιλαμβάνεσαι εύκολα ότι εδώ μπορείς να απολαύσεις τη χαλάρωση και την ψυχική ηρεμία που σου χαρίζει ο τόπος μαζί με την άνεση που σου προσφέρουν τα καταλύματα του Rodon Loutra.